петок, 30. јули 2021. Вести денес: 159
home Вести

Кандидатите од Интегра на средба со граѓани во Тетово

Кандидатите од Интегра на средба со граѓани во Тетово

Средби со граѓани во Тетово вечерва остварија  кандидатите за пратеници од македонската конзервативна партија Интегра предводени од претседателот Љупчо Ристовски и носителката на листата во Шестата изборна единица, Виолета Србиновска. Партискиот лидер ја посочи програмата насоловена „Нова македонска ренесанса како визија за подобар живот во Македонија“.

– Мора да настапи новата македонска ренесанса бидејќи не се гледа крајот на тунелот чија темнина ја создаваа во овие 30 години  двете најголеми партии кај Македонците. Периодот на просперитет и ренесанса ќе настапи доколку ја добиеме вашата поддршка, рече Ристовски.

Според него, државата нуди многу можности за заработка кај македонскиот народ.

Наоѓалишта со нафта и гас се кријат од нас дека постојат, а ги има, и многу може да се заработи. Има можности за нова транспортна стратегија и возови за еден час до секоја точка во Македонија, геотермалните води да се искористат за термален туризам и слични проекти за привлекување посетители, рече Ристовски.

Носителката на листата во Шестата изборна единица Виолета Србиновска се обрати пред своите сограѓани од Тетово.

-Македонскиот народ мора со поддршка на Интегра да придонесе во зачувување на македонскиот идентитет и суверенитет во услови кога Македонецот е граѓанин од втор ред во својата држава. Мора да ги задржиме младите со чесна и одговорна работа и посветеност, рече Србиновска.

Коронавирус