среда, 27. октомври 2021. Вести денес: 146
home Вести

Калајџиев за Детектор: Очигледно е дека Рекет се развлекува и има поддршка од политички структури

Калајџиев за Детектор: Очигледно е дека Рекет се развлекува и има поддршка од политички структури

Власта покажа дека не е подготвена да се соочи со големи афери и инциденти каков што е случајот „Рекет“, вели професорот по кривично право од Правниот факултет во Скопје, Гордан Калајџиев

„Гледаме дека случајот се развлекува, опфаќа само некои од инволвираните иако е очигледно дека има поддршка во политичките структури, ние не знаеме до каде тоа би одело, бидејќи тоа е очигледно и од самиот имиџ на учесниците во постапката и на тоа како тие се користеле позадински со влијанијата со кои што се користеле. За жал постапката трае долго и имаме една недовршена истрага која кај јавноста остава сериозни сомневања дека системот и натаму е политизиран, селективен и не е подготвен да се соочи со расчистување на високиот криминал и корупција“ вели Калајџиев за Детектор.

Локални избори 2021