среда, 21. април 2021. Вести денес: 9
home Вести

Калајџиев: Јовевски нема лидерски капацитети, најдобро е да си оди во пензија

Калајџиев: Јовевски нема лидерски капацитети, најдобро е да си оди во пензија

Во вечерашното гостување во емисијата „Топ Тема“ професорот Гордан Калајџиев на прашањето дали јавниот обвинител Јовевски треба да излезе во јавноста и конечно да објасни што тој презел, што пренел како надлежност на постојните обвинители, а што е оставено да виси во правен вакум одговори:

„Јовевски си има отворени услови за пензија и најдобро е да си оди во пензија. Нема лидерски капацитети, ова е работа која што бара многу енергија и многу одлучност, не одат за џабе луѓето во пензија кога ќе клапнат“.

Професорот Калајџиев во своето гостување додаде од СЈО останале многу нерешени проблеми, но и останале еден куп нерешени проблеми и во обвинителството.

Коронавирус