понеделник, 26. јули 2021. Вести денес: 0
home Вести

КАКО СДСМ СЕ ОДНЕСУВА СО ДРЖАВНИТЕ ДОБРА : Истумбано, целосно демолирано службено возило на Шумска Полиција се крие во Караџица во Петровец!

КАКО СДСМ СЕ ОДНЕСУВА СО ДРЖАВНИТЕ ДОБРА : Истумбано, целосно демолирано службено возило на Шумска Полиција се крие во Караџица во Петровец!

Истумбано, целосно демолирано службено возило во сопственост на Шумската Полиција се крие во Караџица во Петровец!

Според информациите и фотографиите до кои дојдовме, истото возило било уништено од страна на раководни структури вработени во шумската полиција и тоа во момент кога истите лица биле во алкохолизирана состојба, надвор од работното време и работните обврски.

Запрепастувачко е тоа што за овој случај и покрај тоа што знаел и Министерот Трајан Димковски и началникот на Шумска Полиција, истите се обиделе да го прикријат случајот од очите на целокупната јавност, а секако со тоа преземајќи дел од вината.

Ова само по себе е скандал од невидени размери во кој е направена огромна материјална штета на добра во сопственост на Република Македонија и се сторени повеќе злоупотреби и прекршувања на службени овластувања и положби.

Ова не е изолиран случај. Злоупотребата на возилата се случува во огромна мера, а посебно во делот на Македонски Шуми и Шумската Полиција тоа е секојдневие.

Најнови вести

Коронавирус