сабота, 11. јули 2020. Вести денес: 132
МЕГА БОМБА

Заев договора да паднат судски предмети, „позадински комбинациите се правени со Катица, Оливер, со Радмила“

home Вести

Кадија те суди кадија те тужи: Политиката и дава ветар во грб на Русковска,обвинува адвокатот на Боки 13

Кадија те суди кадија те тужи: Политиката и дава ветар во грб на Русковска,обвинува адвокатот на Боки 13

Кадија те суди кадија те тужи-рекол адвокатот на Бoјан Јовановски во својот говор објаснувајќи дека постапката за Рекет се водела нешрпфесионално и политизирано.

“Аман веќе, аман!Што е тоа криење na докази ? Зошто се кријат? Како може на 10.05 да биде покренато обвинение, а на 09.05 да биде доставен доказ до судот без наше знаење. На што личи тоа? Нели треба одбраната да биде запознаена со сите докази на обвинителство? Или ние сме адвокати, без образ, полу-криминалци, па по секоја цена мора да се достави тоа што сакаат да си го достават?

“Ама лесно е така, ти дува некој во грб и си тераш како што сакаш. Политикa!” – рече адвокатот на Бојан Јовановски во својот завршен збор, објаснувајќи дека Русковска делува политички во насока на заштита на политичарите кои се споменуваат во врска со случајот.

Во тек е рочиштето на кое се даваат завршни зборови, за кои одбраната ма Боки 13 вели дека е циркус за забава на народот и заштита на политички интереси.

Парламентарни избори 2020