вторник, 30. ноември 2021. Вести денес: 4
home Вести

ЈП “Македонија пат” започна да поставува табли на двата јазика низ целата земја

ЈП “Македонија пат” започна да поставува табли на двата јазика низ целата земја

По потпишувањето на Законот за јазици од страна на претседателот на Собрание, денеска уште рано наутро, почна и поставувањето на двојазични танели низ цела Северна Македонија.

Од информациите што успеа да ги обезбеди порталот на албански јазик “TетоваСот“, прва институција што започна со промена на табелите е ЈП “Македонија пат”.

Првата двојазична табела е поставена во Битола, каде што потоа ќе продолжи и во други градови каде што има Албанци.

Коронавирус