сабота, 1. април 2023. Вести денес: 56
home Вести

Јовановиќ: Анѓушев бил член на Советот за фискални мерки за Ковид-19, а неговата фирма добила над 100 илјади евра државна помош

Јовановиќ: Анѓушев бил член на Советот за фискални мерки за Ковид-19, а неговата фирма добила над 100 илјади евра државна помош

Кочо Анѓушев член на Советот за фискални мерки за Ковид19, советодавно тело на министерката за финансии, објани на својот Фејсбук профил Бранимир Јовановиќ, кој своевремено беше и советник на министерот за финансии Драган Тевдовски.

Ете зошто си лапна неговата фирма 106.000 евра државна помош (за само еден месец), иако остварува милионски добивки а дава плати под 300 евра.

Ете зошто и ќе нема пари за луѓето што останаа без работа, за сиромашните, невработените, малите фирми.

Ете зошто и никогаш нема да нѐ биде, пишува Јовановиќ.

Најнови вести