петок, 9. јуни 2023. Вести денес: 46
home Вести

Јавна расправа за Правилникот за ОИЕ и Уредбата за производство на електрична енергија

Јавна расправа за Правилникот за ОИЕ и Уредбата за производство на електрична енергија

Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев и министерот за економија Крешник Бектеши денеска ќе учествуваат на јавна расправа за Правилникот за обновливи извори на енергија (ОИЕ) и Уредбата за мерките за поддршка на производството на електрична енергија од обновливи извори на енергија.

Јавната расправа за Правилникот и Уредбата, кои произлегуваат од новиот Закон за енергетика, ќе се одржи во Стопанската комора на Македонија.

МИА

Најнови вести