понеделник, 28. ноември 2022. Вести денес: 165
home Вести

Јавна расправа за младински прашања во Собранието на РМ

Јавна расправа за младински прашања во Собранието на РМ

Во Собранието на Република Македонија денеска ќе се одржи јавна расправа на Клубот на младински прашања и политики на тема „Дали и каков закон за млади ни треба“ и седница на Комисијата за одбрана и безбедност.

Комисија за одбрана и безбедност на седницата треба да расправа по предлог-законите за изменување и дополнување на Законот за класифицирани информации,Законот за управување со кризи, Законот за заштита и спасување, поднесени од група пратеници и Предлог законот за изменување и дополнување на Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата.

Сите предлог закони се во второ читање.

Најнови вести

Коронавирус