недела, 5. февруари 2023. Вести денес: 0
home Вести

Јавна расправа во Собранието за еднородителските семејства

Јавна расправа во Собранието за еднородителските семејства

Собраниската Комисија за еднакви можности на жените и мажите денеска организира јавна расправа на тема „Поддршка при имплементација на социјални политики, мерки и буџет за еднородителски семејства“.

Јавната расправа се организира во соработка со Клубот на пратенички, а е на иницијатива на Граѓанската организација за еднородителски семејства „Една може“ од Скопје.

Покрај членовите на собраниската Комисија, на јавната расправа се очекува да присуствуваат и претставници од Министерството за труд и социјална политика, Центарот за социјална работа, Агенцијата за вработување, Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, координаториските за еднакви можности на министерствата, градоначалници и претставници од невладини организации.

МИА