вторник, 21. септември 2021. Вести денес: 162
home Вести

Јаревски: Следниот настан од Карпошовото Културно Востание ќе биде Поетска вечер посветен на Виолета Сековска

Јаревски: Следниот настан од Карпошовото Културно Востание ќе биде Поетска вечер посветен на Виолета Сековска

Следниот настан од Карпошовото Културно Востание ќе биде Поетска вечер посветен на Виолета Сековска, информира Тони Јаревски, претседател на ОК Карпош на ВМРО-ДПМНЕ.

-Поетеса, голем патриот и борец за македонштината што иако прерано не напушти, нејзините дела и заложби остануваат засекогаш со нас. Четврток, 05.08 во 20:30ч Плато Педагошка, пишува Јаревски на Фејсбук.

Коронавирус