среда, 2. декември 2020. Вести денес: 214
home Вести

Јанушев: Зошто власта молчи за камионите во Дрисла кои возеа без таблици…

Јанушев: Зошто власта молчи за камионите во Дрисла кои возеа без таблици…

200 милиони евра од Заев и власта на СДСМ за фирмата Еко, а за граѓаните крв, лешеви од животни и медицински отпад по реките. Од друга страна, криминално-рекетарската банда на власт молчи за тоа што од 9 компании што користат нафтен кокс, 5 се на Заеви.

Кога станува збор за Дрисла, зошто не се соопштува дека до пред половина година заменик директор на компанијата беше “прочуен струмички кадар” од кругот на Заеви, а член на управен одбор е координаторот на советниците од СДСМ? И двете позиции со месечни примања од 1500 до 2000 евра.

Зошто Власта молчи за камионите кои во Дрисла возеа без таблици, а кои припаѓаа на струмичкиот клан на власт и превезуваа отпад?

Кога последен пат е направена инспекција од државните органи за работата на Дрисла и другите загадувачи. Цементара кога ќе биде подложна на испекција?

Се молчи зошто криминално-рекетарската банда краде од парите на граѓаните. 12 април е крајот на криминалот и почетокот на Обновата на Македонија.

Коронавирус