петок, 14. август 2020. Вести денес: 153
home Вести

Јанушев: Земјоделскиот потенцијал на Македонија мора да биде искористен

Јанушев: Земјоделскиот потенцијал на Македонија мора да биде искористен

Носителот на Изборната единица 3 Игор Јанушев преку статус на Фејсбук пишува дека земјоделскиот потенцијал на Македонија мора да биде искористен.

-Земјоделскиот потенцијал на Македонија мора да биде искористен.
Се обврзуваме на:

✅640 милиони евра само за субвенции
✅80 милиони евра за изградба на нови системи за наводнување
✅50% финансирање за набавка на нови грла овци и друг вид добиток
✅Покривање на 70% од осигурувањето на земјоделските посеви и насади
✅Намалување на ДДВ за ветеринарни услуги

Ќе го вратиме достоинството на земјоделецот!
#ИсправиСеМакедонијо
#ОдбериОбнова, стои во неговиот пост на Фејсбук.

Избираш помеѓу работници, луѓе од народот, за народот или одродени политичари кои се сеќаваат на луѓето само пред избори.
Исправи се Македонијо! Одбери #обнова!

Posted by Igor Janushev on Tuesday, June 23, 2020

Коронавирус