вторник, 4. август 2020. Вести денес: 86
home Вести

Јанушев на средба со ловното здружение од Виница: Се обврзавме на целосна ревизија на постапките со кои беа одземени ловишта во изминатиот период од 4 години

Јанушев на средба со ловното здружение од Виница: Се обврзавме на целосна ревизија на постапките со кои беа одземени ловишта во изминатиот период од 4 години

Во Виница се сретнавме со членовите на ловното здружение.

Разговаравме за нашите проекти од програмата кои се однесуваат на оваа гранка.

Се обврзавме на целосна ревизија на постапките со кои беа одземени ловишта во изминатиот период од 4 години, како и на тоа дека ќе работиме на нов концепт според кој ловиштата ќе бидат дефинирани со граници и површина. Ќе бидат донесени нови ревидирани плански документи од областа на ловството, од причина што со нивно носење во изминатиот период од 4 години многу е нарушен квалитетот на истите, пишува во својата објава носителот на листат на ВМРО-ДПМНЕ во ИЕ3 Игор Јанушев.

Коронавирус