сабота, 28. март 2020. Вести денес: 22
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Вести

Јанушев: Лекарите и здравствениот персонал се незаштитени, доста беа прес-конференции, почнете да работите

Јанушев: Лекарите и здравствениот персонал се незаштитени, доста беа прес-конференции, почнете да работите

12% од заболените со корона се лекари и здравствен персонал. Тоа значи само едно, дека оние кои се во прва линија во борбата со епидемијата се незаштитени.

Наместо секојдневни прес конференции за заштита на рејтингот, Владата и Филипче нека направат нешто за заштита на здравствениот персонал, докторите и медицинските сестри.

Навистина е поразително поради недостиг на соодветна заштита и протоколи да се руши здравствениот систем и да страдаат оние кои најмногу и единствено можат да помогнат. Лекарите се оставени голораки да се спротивстават на силната епидемија. Тоа не смее да се дозволи. Потребна е итна реакција на министерот и обезбедување на сите потребни средства.

Да се делува одговорно и посветено, затоа што секој живот вреди!