петок, 28. јануари 2022. Вести денес: 130
home Вести

Јанушев: Криењето на уставните амандмани е како на избори да се крие изборната програма

Јанушев: Криењето на уставните амандмани е како на избори да се крие изборната програма

ВМРО-ДПМНЕ неколку месеци особено во последниот период, овој месец и нешто е буквално секој ден на терен. Неколку тимови едниот од тимовите го предводи и Генералниот секретар Јанушев со уште неколку луѓе, и одат буквално од град во град, се среќаваат со многу луѓе и се разговара за прашањето околу договорот.

Преку нашите општински комитети, по градовите исто така, нашите активисти истото го прават. Најбитните работи и извадоци од договорот им ги даваме на луѓето да ги прочитаат, и им ги објаснуваме за што станува збор, потенцира Јанушев.

Јанушев  при разговор во емисијата нагласи дека СДСМ Уставните амандмани сеуште ги кријат и не ги објавуваат и ја видовме, онаа несреќна изјава на Заев која што кажа дека не ги објавуваат само затоа што дополнително ќе создадела паника, неразбирање кај луѓето. Тоа е исто како да идете на избори, а да не ја покажете изборната програма.

Коронавирус