понеделник, 1. март 2021. Вести денес: 98
home Вести

Јанушев до Манчевски: Како не ви е срам што клеветите дел од луѓе кои ве бранеле на 27 април дека сакале да ве убијат, сега тие лежат затвор на правдина

Јанушев до Манчевски: Како не ви е срам што клеветите дел од луѓе кои ве бранеле на 27 април дека сакале да ве убијат, сега тие лежат затвор на правдина

Вие Манчевски клеветите луѓе кои ве бранеле луѓе на 27 април. Зошто не кажувате дека ве бранеле. Вие за истите велите дека сакале да ве убијат. И сега конечно признавате дека немало тероризам, ама луѓе лежат невини, рече Игор Јанушев, генерален скретар на ВМРО-ДПМНЕ обраќајки му се на Дамјан Манчевски, потпретседател на СДСМ на дебатата на Телевизија 24.

Јанушев категорично кажа дека се затворени луѓе по 20 години затвор

-Сите што сториле насилство, секој кој тепал треба да одговара за делото што е направено. А што се направи, се затворија луѓе за тероризам. Вие затворивте луѓе по 20 години затвор за тероризам, а меѓу нив има и невини, рече Јанушев.

Според него ВМРО-ДПМНЕ за да се огради треба да стои позади настанот на 27 април, а ВМРО-ДПМНЕ не стои.

Коронавирус