понеделник, 1. март 2021. Вести денес: 99
home Вести

Јанушев: Дејствијата во аферата Кеш не се само асурни, туку и незаконски и некој треба да одговара

Јанушев: Дејствијата во аферата Кеш не се само асурни, туку и незаконски и некој треба да одговара

Апсурно е премал збор да се каже за аферата Кеш, особено имајќи предвид дека се законски дејствијата. Законот е јасен дополнителени приходи се дозволени само до 30 -35 проценти од платата, значи овие од Кеш се незаконски и не станува збор само за физички лица, туку и за фирми. Небулозни се износите, или да примате плата од пет-шест илјади евра и дополнително да си исплаќате како кај Катица Јанева 400 илјади евра за дополнителни проходи е надвор од памет. Дополнително тие се пред се незконски и некој ќе одговара, рече Игор Јанушев, генерален секретар на ВМРО-ДПМНЕ на дебатата на Телевизија 24 на која учествуваше и потпретседателот на СДСМ, Дамјан Манчевски.

-Доколку не се обзнанеше аферата Кеш ќе останеа неми на случувањата. Надвор од памет е да се тврди дека не знаеле. И Јовевски рече не знаел на почетокот, тоа говори и за тоа како функционира јавното обвителство, рече Јанушев.

Според него двојни аршини не требаат, треба да одговара секој без исклучок ако сторил незаконско дејствие.

Коронавирус