среда, 12. август 2020. Вести денес: 104
home Вести

Јанушев: 50% субвенционирање за набавка на сончеви колектори за домаќинствата

Јанушев: 50% субвенционирање за набавка на сончеви колектори за домаќинствата

Пристапот до евтин енергенс е клучен фактор за развојот на една земја. Се обврзуваме на:

-Целосна гасификација на Македонија;
-Помала емисија на CO2;
-Субвенции од 50% од сумата за сончеви колектори за домаќинствата;
-Домаќинствата ќе можат да ја продадат вишок произведената струја;
-Намален увоз на струја, вели носителот на листа во ИЕ 3 на ВМРО-ДПМНЕ Игор Јанушев.

Коронавирус