четврток, 23. јуни 2022. Вести денес: 190
home Вести

Јаневска: Владата на ДУИ и СДСМ уште еднаш ја покажа својата неспособност, наместо заслужените 18% покачување нуди 15% од месец септември

Јаневска: Владата на ДУИ и СДСМ уште еднаш ја покажа својата неспособност, наместо заслужените 18% покачување нуди 15% од месец септември

Неспособната Влада на ДУИ и СДСМ уште еднаш ја покажа својата неспособност, вели професор доктор Весна Јаневска, претседател на Комисијата за образование и наука на ВМРО-ДПМНЕ.

1. Наместо заслужените 18% покачување на платата нуди 15% покачување од месец септември.

2. На вработените во градинките им ја намали платата за месец април, со што:

3. Вработените од градинките ги доведе во нерамноправна положба во однос на наставниците, односно спроведе дискриминација во исплата на платите на оние што штрајкуваа!!!

Коронавирус