сабота, 27. февруари 2021. Вести денес: 96
home Вести

Израелскиот амбасадор го демантира Заев: Во овие подрачја беа убиени над 7000 Евреи од бугарската окупација

Израелскиот амбасадор го демантира Заев: Во овие подрачја беа убиени над 7000 Евреи од бугарската окупација

Во текот на втората светска војна беа убиени над шест милиони невини деца, жени и мажи Евреи. Меѓу нив и 7.144 македонски Евреи кои своите животи ги загубија во логорот на смртта Треблинка.

Денеска и во Македонија е одбележан 27 ми Јануари денот на жртвите од Холокаустот . Aмбасадорот на државата Израел во Република Македонија, Дан Орион, вели дека добро е што Македонија има музеј на Холокаустот, но смета дека тој треба да биде поотворен и послободен во покажувањата на злосторствата за време од холокаустот, како и да продолжи да функционира и за време на пандемија.

Коронавирус