среда, 1. февруари 2023. Вести денес: 149
home Вести

Изложба по повод 75 години од основањето на Црвениот крст

Изложба по повод 75 години од основањето на Црвениот крст

Црвениот крст на Република Северна Македонија по повод одбележувањето на 75 години од своето основање и 25 години од добивањето на статусот полноправен член во Меѓународната Федерација на друштвата на Црвениот крст и Црвената полумесечина денеска организира низа активности кои беа започнати пред пандемијата. Една активност од нив е и изложбата на уметникот Љубе Алексовски кој исто така оваа година одбележува 40 години ликовно искуство.

Изложбата ќе биде презентирана денеска во просториите на Културен Информативен Центар -КИЦ- Скопје, а ќе ја отвори претседателот на Црвениот крст на РСМ проф.д-р Ромел Велев.

Уметникот Љубе Алексовски својата хуманост ќе ја покаже повторно донирајќи 20 ументички слики на Црвениот крст на РСМ.