недела, 28. ноември 2021. Вести денес: 0
home Вести

Изложба на автохтони семиња „Стари сорти за врни органски производи“

Изложба на автохтони семиња „Стари сорти за врни органски производи“

Изложба на автохтони семиња „Стари сорти за врвни органски производи“ и промоција на органски производи ќе се одржи денеска во просториите на Факултетот за земјоделски науки и храна -Скопје.

На настанот ќе се обратат деканот на ФЗНХ-Скопје Вјекослав Танасковиќ и министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски.

Обраќања ќе имаат и заменик-амбасадорот на Швајцарија Стефан Томажан, градоначалникот на општина Гази Баба, Борче Герогиевски и директорот на Управата за семе и саден материјал, Хилми Гаши.

МИА

Коронавирус