петок, 27. ноември 2020. Вести денес: 130
Во живо

СЛЕДЕТЕ ВО ЖИВО: Натпартиски протест во Куманово за одбрана на црвените линии кои се последниот бедем на нашиот идентитет

home Вести

Излезноста до 13 часот е 20,45%: Во кои општини се гласа најмногу, а во кои најмалку?

Излезноста до 13 часот е 20,45%: Во кои општини се гласа најмногу, а во кои најмалку?

На гласање до 13 часот излегле 284.942 гласачи, што е 20,45% од вкупниот број на запишани избирачи.

Најголема е излезноста во Прилеп 35,2%, Новаци 33,12%, Свети Николе 31,10%, Неготино 29,02%, Прибиштип 30,62%.

Граѓаните најмалку гласале во Липково 5,43%, Желино 6,62%, Врапчиште 7,5%.

Излезноста во сите општини, погледнете ја во продолжение:

Коронавирус