сабота, 24. октомври 2020. Вести денес: 59
home Вести

Излезност до 17 часот: 38,78 проценти во Македонија – Ова е излезноста по изборни единици

Излезност до 17 часот: 38,78 проценти во Македонија – Ова е излезноста по изборни единици

Државната изборна комисија ги објави резултатите од излезноста на избирачките места до 17 часот.

Истата изнесува 38.78 проценти, досега правото на влас го оствариле 703,522 илјади гласачи од вкупно 1,814,263 гласачи запишани во избирачкиот список.

Повеќе детали околу излезноста можете да прочитате на официјалната страна на ДИК.

ИЕ 1 – излезност од 41.07 процент

 

ИЕ 2 – излезност од 36.98 проценти

ИЕ 3 – излезност од 43.85 проценти

ИЕ 4 – излезност од 43.99 проценти

ИЕ 5 – излезност од 38.21 проценти

ИЕ 6 – излезност од 29.6 проценти

Коронавирус