недела, 20. јуни 2021. Вести денес: 1
home Вести

ИЗЛЕЗЕНОСТ ВО СКОПЈЕ ДО 17 ЧАСОТ: Оваа скопска општина со најмногу излезеност, а еве каде граѓаните најмалку гласале

ИЗЛЕЗЕНОСТ ВО СКОПЈЕ ДО 17 ЧАСОТ: Оваа скопска општина со најмногу излезеност, а еве каде граѓаните најмалку гласале

Државната изборна комисија ги објави резултатите од излезноста на избирачките места до 17 часот.

Истата изнесува 38.78 проценти, досега правото на влас го оствариле 703,522 илјади гласачи од вкупно 1,814,263 гласачи запишани во избирачкиот список.

Повеќе детали околу излезноста можете да прочитате на официјалната страна на ДИК.

Инаку според резултатите обработени до 17 часот во скопските општини најмногу излезност има во скопски Карпош со 44,02 проценти додека најмалку има во скопско Студеничани 32,13 проценти.

Сите проценти во останатите општини погледнете ги во продолжение:

ЕУРО 2020

Македонија