недела, 2. април 2023. Вести денес: 16
home Вести

Ивор Мицковски: Багра неписмена и неспремна нè води, ни тера правда, ни збори за живот

Ивор Мицковски: Багра неписмена и неспремна нè води, ни тера правда, ни збори за живот

Далеку патуваат вестите за македонштината. Како бе со адвокат, а не е осомничена. После како бе излага пред камери тотално неспремна, коментира Ивор Мицковски.

Тој анализира:

„Исто ко премиерот, настрана оние будали што веруваат дека испадот му беше смислен и генијален.
Доаѓаш од одмор, си имал време и целосно неспремни се обраќаат.
Што гамад народ ќе бевме.
Ни прашања, ни одговори немаме.
Спремни за ништо, боси, паметот само на штета и криминал.
Што ќе пребројуваме тука, не туку се занесувајте со некакво историско значење на нашето постоење.
Багра неписмена и неспремна не води, ни тера правда, ни збори за живот.
Тепајте тоа дивите свињи да не фатиме шап и лигавка, викнете банкарите и амбасадорите, каква војска, кај може војска да потепа колку они“.

Најнови вести