сабота, 30. јули 2022. Вести денес: 48
home Вести

Ивановски: Горан Трајковски не реализира ништо од тоа што го вети, нема нови фабрики и инвестиции, над 60% од капиталните инвестиции не се исполнети

Ивановски: Горан Трајковски не реализира ништо од тоа што го вети, нема нови фабрики и инвестиции, над 60% од капиталните инвестиции не се исполнети

„Предизвикот пред нас за мене носи визија дека ќе има живот во нашето родно Делчево“, ова денеска преку коментар на денот го истакна Сашко Ивановски од ВМРО-ДПМНЕ.

-Со оваа реченица Горан Трајковски го започна серијалот од лаги и пред граѓаните на Делчево вети:

-Изградба на фабрика за вода;
-Изградба на покриен градски пазар;
-Изградба на улици во населбата Звегорска река;
-Реконструкција на мостот на улица Илинденска;
-Доизградба и доуредување на Кејот на Река Брегалница од хотел Македонија до мостот на Индустриска и од Црквата св. Кирил и Методиј до градскиот стадион;
-Изградба на патот Делчево- Црна скала;
-Ново ПП возило;
-Реконструкција на прифатилиштето за бездомници;
-Студија и проект за водоснабдување на Туристичкио центар Голак;
-Спортско игралиште во 1-ви реон;
– Спортско игралиште и детски парк во 2-ри реон;
-Смена на водоводната мрежа на ул. Ванчо Прке;
-Детско игралиште на м.в. Чуката во 3 реон
-Изградба на десен и лев крак на ул. Разловечка;
-Реконструкција проширување и оградување на мостот пред градските гробишта;
-Реконструкција на ул. Орце Николов и Скопска во Ново Делчево;
-Парк и детско игралиште, пешачки и пристапни патеки и во Милково Брдо;
-Детско игралиште во с. Звегор, с. Град с. Вирче и с. Тработивиште;
-Фекална канализација во с. Стамер;
-Регулација на Виречка река;
-Пат до Светите води во Тработивиште;
-Реконструкција на спомен домот, патот на влезот во селото и отварање на кујна за стари лица и реконструкција на училишната зграда во с. Разловци;
-Изградба на улици во с. Вирче и с. Разловци;
-Реконструкција на чешмите за питка вода и санирање на каптажата во стар Истевник;
-Реконструкција на селскиот водовод во с. Бигла, вели Ивановски.

Тој додава дека процент на реализација на капиталните и клучните проекти 16 ветени, 6 реализирани, 10 нереализирани или 37,5% реализирани , а 62,5% нереализирани.
Процент на реализирани местни проекти од 95 ветени, 28 реализирани и 67 нереализирани или 29,4% реализирани и 70,6% нереализирани.

Најнови вести

Коронавирус