вторник, 26. септември 2023. Вести денес: 53
home Вести

Иванов се обраќа пред македонското Собрание

Претседателот на државата Ѓорге Иванов го почна традиционалното годишно обраќање во Собранието на Република Македонија. 
Иванов се обраќа пред македонското Собрание

На обраќањето на Иванов, присуствуваат и пратениците на опозициската ВМРО-ДПМНЕ, иако одреден период тие не учествуваа во работата на Собранието и неговите тела.

Присустни на обраќањето на претседателот Иванов, меѓудругите се и претставници на дипломатскиот кор, премиерот Зоран Заев, преставници од Владата, правосудните институции, верските заедници, како и новоизбраниот претседател на ВМРО-ДПМНЕ Кристијан Мицкоски.

Редовното годишно обраќање на Претседателот на РМ пред законодавниот дом е предвидено со Уставот на државата