петок, 18. јуни 2021. Вести денес: 68
home Вести

Иванов ја доби тужбата против Антикорупциска пред Управен суд

Иванов ја доби тужбата против Антикорупциска пред Управен суд

Поранешниот претседател, Ѓорге Иванов, ја доби тужбата пред Управен суд против Комисијата за спречување на корупција, која отвори прекрошна постапка против него за унапредувањето на генерали пред претседателските избори.

Според Управниот суд, Антикорупциска ја донела одлуката без да му овозможи на Иванов да изложи своја одбрана. Освен тоа, според Управниот суд противуставно е да се укине веќе стекнат офицерски или генералски чин.

ДКСК сега треба да ја повтори постапката за Иванов.

ЕУРО 2020

Македонија