петок, 10. јули 2020. Вести денес: 107
МЕГА БОМБА

Еве ја целата листа: Речиси цело семејство Заеви, министри, градоначалници и функционери на СДСМ добија кривични од Боки 13

home Вести

Иванов: Чесен влегов и чесен ќе излезам од политиката

Иванов: Чесен влегов и чесен ќе излезам од политиката

Став на Кабинетот на Претседателот на Република Македонија, во врска со поведување постапка за проверка на имотната состојба на претседателот Иванов, од страна на ДКСК: Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, изразува благодарност што Државната комисија за спречување на корупцијата ќе поведе постапка за проверка на неговата имотна состојба.

Претседателот Иванов порачува дека чесен влезе во политиката и чесен ќе излезе на крајот од неговиот втор мандат. Ја охрабруваме Државната комисија за спречување на корупцијата да постапи по овој случај. Но, исто така, ја охрабруваме Комисијата на ист начин да постапи и со сите други носители на државни и јавни функции во Република Македонија, онака како што постапува во случајот со претседателот Иванов.

Парламентарни избори 2020