вторник, 28. септември 2021. Вести денес: 88
Во живо

Митинг на ВМРО-ДПМНЕ во Вевчани

home Вести

ИТНО: Малиот Матеј од Прилеп треба да оди на опepaциja- да донираме сите!

ИТНО: Малиот Матеј од Прилеп треба да оди на опepaциja- да донираме сите!

12-годишниот Матеј Алексоски од Прилеп боледува од церебрална пapализа, а наредниот месец треба да оди на опepaциja во соседна Србија, во болницата “Медикус” во Чуприја.

Операциjaта треба да се изведи на неговата лева нога, односно на тетивата, со цел да му се овозможи на Матеј полесно да се движи, а за зафатот потребни се 2850 евра, средства кои семејството не може да си ги дозволи.

На оваа сума потребни се дополнителни средства за патни трошоци и сместување.

Да донираме и да му помогнеме на Матеј да има што побезгрижно и понормално детство.

Трансакциска сметка за Македонија: 200001992069107 – Тања Алексоска – Стопанска Банка АД Скопје

Трансакциски сметки за странство:

Телефон за контакт: 076 665 146 – Игор Алексоски (татко на Матеј).

 

Извор: Маркукуле

Коронавирус