среда, 18. септември 2019. Вести денес: 100
home Вести

Итен апел за помош: Ѝ требаме на Лидија Ристевска

Итен апел за помош: Ѝ требаме на Лидија Ристевска

Лидија Ристевска боледува од прогресивна Мултиплекс склероза со сериозни симптоми како попреченост во моториката, тешкотии при голтање и дишење. Мора итно да замине во Русија за трансплатација на матични клетки. Третманот е еднократен и чини 45.000 евра во специјалната болница Пирогов во Москва, а интервенција е потребна веднаш поради влошена состојба односно е со веќе закажан термин на 24-ти јуни.

Секако се потребни средства за други трошоци како за патни, престој и рехабилитација.

Ж.с-ка: 500600016598443
Стопанска Банка АД Битола

IBAN: MK 07500080003654013
SWIFT CODE: STBBMK22
Stopanska banka AD Bitola

Донациски броеви
T mobile: 143 121
VIP: 143 474