петок, 27. мај 2022. Вести денес: 0
home Вести

Информации за гасоводот и железницата на владина седница

Информации за гасоводот и железницата на владина седница

Информацијата за динамиката и финансиските средства за реализација на проектите за изградба на магистрални гасоводи, делница „Гостивар-Кичево“ и делница „Свети Николе-Велес“, како и информациите за изготвување закон за донирање на вишокот храна, се меѓу точките на дневен ред на денешната редовна седница на Владата.

Членовите на владиниот кабинет треба да донесат мислење и за Информацијата за работата на Меѓувладината македонско – руска комисија за трговско-економска и научно – техничка соработка меѓу Република Северна Македонија и Руската Федерација. Тие ќе одлучуваат и за Информацијата за давање согласност за трајна пренамена на земјоделско во градежно земјиште за изработка на измена и дополна на Проект за инфраструктура за изградба на железничка пруга Куманово-Бељаковце, општина Куманово со Предлог – одлука.

Редовната, 150-та седницата на Владата на Република Северна Македонија, со останатите многубројни точки на дневниот ред, е предвидено да започне денеска напладне.

Најнови вести

Коронавирус