сабота, 24. октомври 2020. Вести денес: 72
home Вести

ИНФОМАКС: Боки 13 до 23 часот бил во Влада кога му кажале дека е пpијавeн, ама знаеле и Американците и Бугарите

ИНФОМАКС: Боки 13 до 23 часот бил во Влада кога му кажале дека е пpијавeн, ама знаеле и Американците и Бугарите

Зоран Милевски Кичевскиот уште на првото рочиште се откажа од своето право на одбрана и на прашањето на судијата дали се чувствува како виновен одговори позитивно. Неговот чувство на вина го кошта три години затвор. Но од неговиот исказ навистина не може да се разбере каде и зошто тој се почувствувал виновен- освен во еден дел каде што Зоран Милевски Кичевскиот вели дека Боки многу му се налутил откако дознал дека е пријавен кај премиерот, пишува Инфомакс.

„Се сеќавам беше 11.00 часот навечер кога ми се јави Бојан, почна да вика по мене дека јас и Јордан Камчев сме го наместиле, разбрал дека Јордан Камчев дошол да го пријави случајот во Влада, викаше дека тој нема ништо со парите, дека тој не земал ниту денар, викаше дека најпрво Јордан го форсирал да помогне, а после го пријавил.“, вели Зоран Милевски Кичевскиот на последната страница од исказот даден пред обвинителството.

Целата сторија на ИНФОМАКС.

Коронавирус