среда, 8. јули 2020. Вести денес: 39
МЕГА БОМБА

Нова аудио бомба: Се гледам со Вице, дадоа зелено светло да му се зaпaли колата, Трајче Заев даде црвен картон да не работи ништо

home Вести

Имињата на „Македонијапат“ и „Македонски пошти“ заминаа во историјата- еве ги новите имиња кои не смее да го содржат зборот Македонија!

Имињата на „Македонијапат“ и „Македонски пошти“ заминаа во историјата- еве ги новите имиња кои не смее да го содржат зборот Македонија!

Со промената на името, владата ги задолжи и сите институции да извршат промена на досегашните имињата соодветна замена која ќе го содржи новото име Република Северна Македонија.

 Името на Јавното претпријатие за одржување и заштита на магистралните и регионалните патишта „Македонијапат“ е променето со Јавно претпријатие за одржување и заштита на магистралните и регионалните патишта, додека Акционеркото друштво за поштенски сообраќај „Македонска пошта“ во државна сопственост веќе не го содржи зборот Македонија во името, а новото име гласи „Национална пошта“.

Освен овие институции, владата задолжи вкупно 136 јавни институции кои во рок од 7 дена треба да го променат своето име.

Парламентарни избори 2020