среда, 30. септември 2020. Вести денес: 26
home Вести

Имер Селмани прв почесен конзул на Албанија во Битола

Имер Селмани прв почесен конзул на Албанија во Битола

Владата на Република Македонија донесе одлука за отворање Почесен конзулат на Република Албанија во Република Македонија со седиште во Битола.

Со владината одлука донесена на 8 јануари оваа година и објавена во Службен весник на РМ се дава согласност Имер Селмани да се именува за почесен конзул на Република Албанија во Република Македонија со седиште во Битола.

Владината одлука ќе ја спроведе македонското Министерство за надворешни работи.

Коронавирус