среда, 1. февруари 2023. Вести денес: 146
home Вести

Има паушал, има правда, има мир: За Замир Мехмети месечно по 62.000 денари, каде се другите Шарени револуционери?

Има паушал, има правда, има мир: За Замир Мехмети месечно по 62.000 денари, каде се другите Шарени револуционери?

Замир Мехмети, еден од најактивните припадници на Шарената револуција, од Зоран Заев и СДСМ беше награден со висока функција.

Додека останатите учесници во Шарената револуција останаа само изманипулирани од тогашната опозиција да дојде на власт, денес СДСМ најпослушните богати ги наградува.

Тој е член во одборот на директори на Македонски телеком, за што си добил надоместок од 62.000 денари.

Кога Мехмети и останатите челници на Шарената револуција викаа „Нема правда, нема мир“, најверојатно мислеле „Нема пари за нас, нема мир“.

Сега кога земаат големи суми на пари, не ги гледаме да бараат правда додека државата ни тоне во сите сфери.