четврток, 21. октомври 2021. Вести денес: 119
home Вести

Иџет Мемети 16 години беше народен правобранител, сега се сели во Совет на јавни обвинители

Иџет Мемети 16 години беше народен правобранител, сега се сели во Совет на јавни обвинители

Пратениците со 61 глас „за“, без против и без воздржани изгласаа Иџет Мемети и Љупчо Ивановски да станат членови на Советот на јавни обвинители, а со 61 глас „за“, без против и без воздржани ја избраа Павлина Црвенковска за член на Судски Совет.

По 16 години, Иџет Мемети ја напушта престижна државна институција Народен правобранител и се сели во Советот за јавни обвинители, тело што го следи работењето на сите обвинители во државата.

Локални избори 2021