понеделник, 19. април 2021. Вести денес: 169
home Вести

Идниот понеделник, Бадник, неработен ден

Идниот понеделник, Бадник, неработен ден

Министерството за труд и социјална политика, соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ”, бр.21/98 и 18/07), 6 јануари 2020 година (понеделник), Бадник, ден пред Божиќ, е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед во Република Македонија.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика им го честита Бадник на граѓаните од православната вероисповед.

Коронавирус