четврток, 21. октомври 2021. Вести денес: 25
home Вести

Иако имаме резерви за само уште 26 дена, македонската пченица се извезува во Косово и покрај забраната (ВИДЕО)

Иако имаме резерви за само уште 26 дена, македонската пченица се извезува во Косово и покрај забраната (ВИДЕО)

Забраната за извоз на пченица не се почитува. Во Куманово втор ден камиони од Косово товарат пченица.

Додека Македонија бара пченица од Србија, бидејќи според информациите, стокови резерви на пченица имаме само за уште 26 дена, македонската пченица се извезува во Косово.

Видеото во прилог е снимено во Куманово, а на него може да се забележат голем број на камиони натоварени со македонска пченица.

Локални избори 2021