четврток, 1. октомври 2020. Вести денес: 117
home Вести

И вечерва Македонија се гуши, а граѓаните дишат отров- еве каде е најзагадено (ФОТО)

И вечерва Македонија се гуши, а граѓаните дишат отров- еве каде е најзагадено (ФОТО)

Македонија и вечерва се гуши! Мерните станици за квалитет на воздухот покажуваат дека загадувањето е енормно.

Во моментот најзагадено е во Лисиче. ПМ 10 честичките се на високи 463 микрограми на метар кубен.

Потоа е Струмица со 371 микрограми на метар кубен, Ректорат со измерени 353 ПМ 10 честички, а високо ниво на загаденост се измерени и во скопски Карпош со 315 ПМ 10 честички, Тетово 314 и Гостивар со 291 ПМ 10 честички на метар кубен.

За жал од страна на локалните и централните власти се уште немаат преземено мерки за решавање на овој проблем кој претставува рак-рана за граѓаните, кои наместо чист воздух кој им беше ветуван, и понатаму дишат отров.

Коронавирус