петок, 3. февруари 2023. Вести денес: 67
home Вести

И утрово не се дише во Македонија-најзагадено во скопски Карпош

И утрово не се дише во Македонија-најзагадено во скопски Карпош

Воздухот во Македонија и утрово е загаден, според  Мој воздух во Карпош е најзагадено со 156 ПМ на 100 микрограми воздух.

Исто така со високи ПМ  честици има во Струмица, Битола, Тетово и Гостивар, а за нијанса помало загадување има во Куманово, Кичево, Кавадарци, Кочани.

Ниско загаден е Дебар, а многу ниско Велес, покажуваат податоците од мерните станици.

Во Битола има 148 Пм, во Тетово 84, во Гостивар 36, во Струмица 100.