недела, 17. јануари 2021. Вести денес: 74
home Вести

И тоа се случи: Запросување на „Матурската парда“ – момче клекна пред својата девојка

И тоа се случи: Запросување на „Матурската парда“ – момче клекна пред својата девојка

Овогодишната “Матурска парада” овие двајца матуранти долго ќе ја паметат.

Од училиштето велат дека сепак станува збор за шега. Матурантите беа дел од околу илјада средношколци, кои традиционално по 13-ти пат, на плоштадот „Македонија“ го одиграа танцот Квадрил.

Точно напладне во истовреме со нивните врсници од над 60 градови од земјава и од Европа, новото поглавје во нивниот живот матурантите го почнаа со давање заклетва за ненасилство.

Скопскиот градоначалник на матурантите им посака успешно лето и успех во новите предизвици.

Освен во Скопје, матурската парада беше одржана и во Охрид, Струга, Гевгелија, Струмица и во Валандово.

Парадата на матурантите почна да се организира во 2001 година во Љубљана, а во Македонија првпат се одржа во 2007-та година во Скопје и во Охрид.

Извор: sitel.com.mk

Коронавирус