сабота, 1. април 2023. Вести денес: 56
home Вести

И Димитар Ковачевски ја поднесе својата кандидатура до СДСМ

И Димитар Ковачевски ја поднесе својата кандидатура до СДСМ

Актуелниот заменик министер за финансии, Димитар Ковачевски денеска официјално ја поднесе својата кандидатура за претседател на СДСМ.

-Согласно роковите ја поднесов мојата кандидатура до партијата во која ја доставив мојата визија и програма која има наслов „Заедно, одговорно и посветено“. Програмата се базира на три основни столба, а тоа е социјадемократска визија, јасни социјадемократски вредности од кои извираат принципите, вредностите на работењето и резултатите кои следуваат од него, економски раст и фер шанса и јасен систем со одговорност во кој најдобрите ја добиваат одговорноста и шансата за исполнување на сите проекти ветени пред граѓаните, вели Ковачевски.

По однос на влијанието на Зоран Заев врз него и неговите одлуки, Ковачевски вели дека постапката се одвива врз основа на самокандидирање.

-Мојот интегритет јас ќе го потврдам преку работењето, политиките и одлуките кои ќе ги носат доколку бидам избран за претседател на СДСМ, вели тој.

Претходно денеска, својата кандидатура ја поднесе и екс министерката од СДСМ, Фросина Ременски.

Најнови вести