сабота, 27. ноември 2021. Вести денес: 131
home Вести

Хуманитарен настан за децата со посебни потреби

Хуманитарен настан за децата со посебни потреби

Хуманитарен настан насловен „Хуманоста на дело“ ќе се одржи денеска во ресторанот „Амбрела“ организиран од Специјалните олимпијци на Македонија и Филозофскиот факултет во Скопје.

Настанот е дел од серијата настани што ќе се организираат во текот на годинава со цел да се подигне општествената одговорност на институциите и приватниот сектор за децата со посебни потреби.

Собраните средства ќе бидат наменети за купување дидактички материјали за работа со децата со посебни потреби во градинките во општина Бутел. За таа цел, на влезот во ресторанот ќе биде поставена кутија за донации, а 20 проценти од целокупниот промет за време на настанот, ќе бидат наменети за купување на дидактичките материјали.

Коронавирус