вторник, 19. октомври 2021. Вести денес: 69
home Вести

Хронично болните да се вратат на работа, продолженото породилно ќе трае до крај на годинава

Хронично болните да се вратат на работа, продолженото породилно ќе трае до крај на годинава

Утринава, Комисијата за заразни болести донесе предлог одлука хронично болните лица да се вратат на работа, освен за оние лица кои имаат извештај од специјалист за егзацербација на болеста.

За работничките кои се на продолжено породилно отсуство, отсуството ќе трае до 31.12.2020 година. Исто така, продолжува и ослободувањето на бремените жени од работа.

За родителите со деца до 10 години, ќе се одлучува на следниот состанок на Комисијата.

Предлог одлуката ќе биде доставена до Владата на Република Македонија.

Локални избори 2021