сабота, 6. јуни 2020. Вести денес: 98
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Вести

Хронично болните да бидат особено внимателни

Хронично болните да бидат особено внимателни

Министерот за здравство Венко Филипче информира дека лицата со одредени хронични заболувања се во поголем ризик од компликации типични за коронавирусот.

-До нив апелирам да бидат особено внимателни и да ги следат доследно сите препораки за заштита од вирусот, вели министерот за здравство.

Лицата со респираторни заболувања, тешки кардиоваскуларни болести, дијабетес, малигни заболувања се дел од ризичната група.

Листата на ваквите хронични болести е објавена на страната на Министерството за здравство и можете да ја најдете на следниот линк bit.ly/2Up8Fye.

Коронавирус