среда, 28. септември 2022. Вести денес: 153
home Вести

Христијан Мицкоски избран за нов претседател на ВМРО-ДПМНЕ (ВИДЕО)

Христијан Мицкоски избран за нов претседател на ВМРО-ДПМНЕ (ВИДЕО)

Комисијата за избор на претседател успешно го спроведе гласањето за избор на претседател на ВМРО-ДПМНЕ.

-Од вкупно 438 пријавени делегати на Конгресот гласале 428, од кои неважечки ливчиња избројани се вкупно 52, а додека за Христијан Мицкоски за избор на претседател на ВМРО-ДПМНЕ гласале вкупно 376, истакна членот на комисијата Марјан Ристески.

Со тоа Комисијата за избор на претседател на ВМРО-ДПМНЕ констатира дека Христијан Мицкоски е избран за нов претседател на ВМРО-ДПМНЕ.

Најнови вести

Коронавирус