четврток, 4. август 2022. Вести денес: 177
home Вести

Haчaлници од СВР Охрид отвориле хотел за да јадат чорба и да пијат кафе

Haчaлници од СВР Охрид отвориле хотел за да јадат чорба и да пијат кафе

Вчера, во 12.30 часот во хотел на струшката ривиера при контрола од страна на началникот на ОВР Струга Дритај Ајро, командирот на ПС Струга Абдулкерим Камбери, заменик командирот Борче Тодороски и шефот на ДПИ од Струга, заедно со други полициски службеници ги затекнале началниците Ж.Л. и С.С. на СВР Охрид кои во хотелот си терале ручек и кафе-муабет, пишува Инфомакс.

Чорбата и кафето на началниците од СВР Охрид им преседнала, кога нивните претпоставени заедно со претставник на Државниот пазарен инспекторат направиле записник за прекршување на мерките на владата, и непочитување на наредбите, а казна ќе добие и сопственикот на хотелот.

Коронавирус